„TEATR CIĘ WIDZI!” – polsko-czeski konkurs plastyczny dla dzieci w wieku 5-12 lat
Wrzesień 6, 2017
0

Fundacja Performat wraz z międzynarodową grupą artystyczną Performalita, ogłaszają międzynarodowy konkurs plastyczny „Teatr Cię widzi!” dla dzieci w wieku 5-12 lat.

Wystarczy narysować/namalować/stworzyć dowolną techniką plastyczną pracę na temat „Wyobraź sobie gościa z odległego świata”.

Czekamy na Wasze rysunki, wydzieranki, malowanki, kolaże, rzeźby, wyszywanki przedstawiające gości z odległych światów. Użyjcie materiałów, które macie pod ręką lub które są zaskakujące i mogą przedstawiać nieznanych przybyszów. Każdy format i technika dozwolone, liczy się tylko bogata wyobraźnia!

Prace można przesyłać drogą pocztową na adres:

Fundacja PERFORMAT

Ul. Szkolna 1/3

58-130 Żarów

Czekamy na nie do 25 września (data stempla), a potem wyślemy je do Pragi – z wybranych projektów stworzymy wystawę prezentowaną w Polsce, Czechach, Słowacji i na Węgrzech, powstanie też internetowa galeria. Prace uczestników staną się inspiracją do powstania profesjonalnego spektaklu teatralnego dla dzieci, którego premiera odbędzie się w listopadzie w Teatrze Divadlo na Půdě w Pradze, a później aktorzy zaprezentują spektakl w naszym mieście 🙂

Konkurs przeznaczony jest dla wszystkich chętnych – szukamy inspiracji w nieograniczonej dziecięcej wyobraźni, dlatego każda praca ma szansę zaistnieć w naszym projekcie.

Macie pytania? Piszcie na adres: info@fundacjaperformat.com lub dzwońcie pod numer +48 664 350 798. Odwiedzajcie naszą stronę: www.fundacjaperformat.com

Performalita (

Performalita (www.performalita.com) to grupa młodych artystów zainteresowanych dziecięcą twórczością i twórczością dla dzieci. Konkurs „Teatr Cię widzi!” (oryginalnie „Divadlo tě vidí”) jest częścią międzynarodowego projektu „Young Visegrad’s ImagiNation” i jest realizowany we wszystkich czterech krajach Grupy Wyszehradzkiej. Projekt jest finansowo podparty przez Międzynarodowy Fundusz Wyszehradzki, Narodowy Fundusz Kultury Czeskiej Republiki i Urząd Masta Praga 8.  Fundacja Performat jest partnerem projektu w Polsce.